Historie

Monumentale allure

Hotel Augusta is gebouwd in het jaar 1907 en dankt haar naam aan Augusta Victoria, de gemalin van de Duitse keizer Wilhelm II. Het hotel was al vroeg in handen van de familie Heere. In tegenstelling tot een belangrijk deel van de bebouwing in de rest van IJmuiden, ‘overleefde’ Augusta de Tweede Wereldoorlog. De familie Heere is al die jaren eigenaar van Augusta gebleven. Hun dochter en schoonzoon hebben Augusta uiteindelijk gerund totdat  John en Monique van Waveren, het hotel in 1984 overnamen. Op dat moment was het pand niet meer dan een bouwval waar heel veel aan moest gebeuren.

Het restaurantgedeelte is altijd origineel gebleven. Het saloncafé was vroeger de sigarenhandel Dorresteijn, wat later is overgenomen door poelier Onrust. Weer later is het buurpand (nu de Oranjelounge) erbij getrokken. Daar waar zich nu de receptie, de ontbijtzaal en de Kroonzaal bevinden, was voorheen de manufacturenzaak van de familie Botman gevestigd. Veel Oud-IJmuidenaren weten zich dat vast nog wel te herinneren.

Passend decor

Alle uitbreidingen en verbouwingen hebben geen afbreuk gedaan aan de oorspronkelijke, monumentale allure van Augusta. Het mooie, smaakvolle brasserie, het gezellige hotel en de verschillende zalen en dinerkamers vormen nu het passende decor van een plezierig verblijf in IJmuiden met heerlijke lunches, verrassende diners en stijlvolle vergaderaccommodaties.

Thalia Theater ‘uniek & divers’

In 1996 hebben John en Monique van Waveren het om de hoek liggende Thalia Theater gekocht. Het meer dan honderd jaar oude, in Amsterdamse school en art-deco stijl opgetrokken en gerestaureerde Thalia Theater, biedt mogelijkheid voor het ontvangen van grote gezelschappen van 70 tot 550 personen. Het theater is door haar sfeervolle en unieke entourage bijzonder geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, feesten, galadiners, theatervoorstellingen en filmdiners.

Beschikbaarheid

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze evenementen en laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Openingstijden

Diner
Zondag
Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag
17:00 – 21:00 uur

Lunch
Vanaf 10 personen op aanvraag