Historie

Monumentale allure

Hotel Augusta is gebouwd in het jaar 1907 en dankt haar naam aan Augusta Victoria, de gemalin van de Duitse keizer Wilhelm II. Het hotel was al vroeg in handen van de familie Heere. In tegenstelling tot een belangrijk deel van de bebouwing in de rest van IJmuiden, ‘overleefde’ Augusta de Tweede Wereldoorlog. De familie Heere is al die jaren eigenaar van Augusta gebleven. Hun dochter en schoonzoon hebben Augusta uiteindelijk gerund totdat  John en Monique van Waveren, het hotel in 1984 overnamen. Op dat moment was het pand niet meer dan een bouwval waar heel veel aan moest gebeuren.

Het restaurantgedeelte is altijd origineel gebleven. Het saloncafé was vroeger de sigarenhandel Dorresteijn, wat later is overgenomen door poelier Onrust. Weer later is het buurpand (nu de Oranjelounge) erbij getrokken. Daar waar zich nu de receptie, de ontbijtzaal en de Kroonzaal bevinden, was voorheen de manufacturenzaak van de familie Botman gevestigd. Veel Oud-IJmuidenaren weten zich dat vast nog wel te herinneren.

Passend decor

Alle uitbreidingen en verbouwingen hebben geen afbreuk gedaan aan de oorspronkelijke, monumentale allure van Augusta. Het mooie, smaakvolle brasserie, het gezellige hotel en de verschillende zalen en dinerkamers vormen nu het passende decor van een plezierig verblijf in IJmuiden met heerlijke lunches, verrassende diners en stijlvolle vergaderaccommodaties.

Beschikbaarheid

Openingstijden brasserie

Diner
Dinsdag t/m zaterdag
17:00 – 21:00 uur

Zondag en maandag
Gesloten

Lunch
Vanaf 10 personen op aanvraag