Ontdek het strand van Amsterdam

Strand van Amsterdam

IJmuiden strand van Amsterdam

Augusta is gevestigd in het karakteristieke Oud-IJmuiden en bevindt zich op loopafstand van de Noorderzeesluizen, de visafslag en de cruiseterminal. In de directe omgeving bevinden zich verder het ruime strand en de prachtige uitgestrekte Heerenduinen. U kunt er heerlijk uitwaaien en ondertussen genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft.

Interessante steden in de buurt van IJmuiden zijn Haarlem en Amsterdam. Beide met een historisch stadscentrum en leuke winkels om te bezoeken, respectievelijk 15 en 20 met de auto van Augusta. Amsterdam is tevens te bereiken met openbaar vervoer.

Mogelijke uitjes in de omgeving:

Rondvaart

  • Op ongeveer 10 minuten loopafstand van Augusta.
  • Reserveren is noodzakelijk.
  • Informatie: (0255) 511 676.

De IJmuidense Rondvaart Maatschappij laat u graag vanaf het water kennismaken met de omgeving. U kunt een keuze maken uit verschillende rondvaarten, langs de bedrijvige havens, het forteiland, de zeesluizenroute of de windmodelpark.
www.ijmuidenserondvaart.nl

Zee- en Havenmuseum:

  • Op ongeveer 10 minuten loopafstand van Augusta.
  • Geopend: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
  • Informatie: (0255) 538 007.

Gevestigd in het voormalige schoolgebouw voor scheepsopleidingen, met een prachtig uitzicht op de vissershaven.
Hier is alles te zien en ook te doen op het gebied van haven en visserij.
www.zeehavenmuseum.nl

Vishal:

  • Op ongeveer 5 minuten loopafstand van Augusta.
  • Geopend: maandag tot en met vrijdag van ‘s morgens vroeg tot ongeveer 15.00 uur.

’s Morgens vroeg (vooral op maandag en vrijdag) is het interessant om de visveiling te bezoeken en te zien hoe de vis wordt verkocht. Daarna kunt u de hallen (vrij toegankelijk) in, om te zien welke vissen in de Noordzee worden gevangen en verwerkt. In de directe omgeving zijn diverse handelaren die hun waar graag aan u willen verkopen.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

Stadsschouwburg Velsen, in 1938 geopend als bioscoop en in 1950 verbouwd tot theater, is een van de meest karakteristieke theaters van Nederland. Zowel podiumkunstenaars van nationale en internationale faam als aanstormend talent én het publiek uit de wijde regio roemen deze plek om zijn sfeer, gastvrijheid en programmering.

Het theater en de foyers zijn ook te huur voor bedrijfspresentaties en recepties.
https://stadsschouwburgvelsen.nl/

Oud IJmuidenWandeltocht door Oud-IJmuiden:
Beleef de geschiedenis mee tijdens een interessante met informatieborden bewegwijzerde route door Oud-IJmuiden. Wandelroute Beleef Oud-IJmuiden

Fietsenroutes:
De leukste manier om IJmuiden en omgeving te verkennen is per fiets! Eindeloos door het prachtige duingebied toeren of even de sluizen over om wellicht dat grote vrachtschip van dichtbij te bewonderen. Fietsen (ook elektrisch) zijn te huur via de receptie van Augusta.

Een duidelijke routekaart van de omgeving is uiteraard voorhanden. Indien u eigen fietsen mee wilt nemen is er een afgesloten garage aanwezig en voor elektrische fietsen mogelijkheden tot het opladen van de accu.
https://www.ijmuiden.nl/knooppuntenroutes/

Beschikbaarheid

Openingstijden brasserie

Diner
Dinsdag t/m zaterdag
17:00 – 21:00 uur

Zondag en maandag
Gesloten

Lunch
Vanaf 10 personen op aanvraag